top of page

Turen til WienJeg fikk flybilletter til Wien i julegave av søsteren min. Ingen av oss hadde vært i Østerrike fra før. Det er alltid gøy å reise til et nytt sted. Jeg følte jeg hadde gjort mye research på hvilke plasser jeg ville at vi skulle besøke, sett forskjellige tik toks osv. Men jeg ble positivt overrasket over hvor mye mer det var å se. I et område jeg vandret i var det kjente bygninger, museum, statuer og monumenter hvor enn jeg snudde meg. Er du glad i museum er Wien en kjempefin plass å reise til. Jeg og søsteren min Sarita dro til Belvedere. Det ble bygd av prins Eugene av Savoy. Belvedere er et palass i barokk stilen. Det har en stor park. Det består av øvre Belvedere, nedre Belvedere. Begge byggene har blitt gjort om til museum og kunst galleri. De har mange kjente malerier av Gustav Klimt, som er en kjent maler fra Østerrike. Du har kanskje sett hans kjente bilde: The Kiss.Jeg kjøpte meg en mindre kopi av bilde for å henge det i leiligheten min. Det har også i senere tid blitt bygget et til nytt museum i parken. Så om du skal besøke museumet kan du forhåndsbestille billetter og velge hvilket bygg du vil besøke.Jeg og Sarita tok turen videre til Hundertwasserhaus som er et kjent leilighetskompleks. Det skiller seg veldig ut fra de andre byggene rundt. Vi har også besøkt kirken Stefansdomen, som ligger midt i sentrum. En av dagene dro jeg på guidet tur i catacombs. Altså jeg så gravene og skjelettene som er under kirken. Jeg fikk frysninger nedover ryggen mens jeg sto i det ene rommet. Det var veldig creepy, men lærerikt.


Når man er på ferie må man alltid nyte god mat og shoppe litt. I Wien var det mange konditorier, bakerier og kafeer. Som konditor elsker jeg å teste bakverk fra andre kulturer. Jeg får mye inspirasjon til hva jeg ønsker å lage, og forskjellige smak kombinasjoner. Jeg og Sarita rakk og se veldig mye på kort tid. Wien imponerte veldig og det er en by jeg vil dra tilbake til. Jeg postet 2 tik toks fra turen. Se dem ved å trykke på tik tok symbolet nederst på nettsiden. Har du vært i Østerrike før? 🇦🇹 Legg gjerne igjen en kommentar.

Comments


bottom of page