top of page

Spontantur til IslandDenne påskeferien hadde jeg egentlig ingen planer. En person som jeg nettopp har blitt kjent med, var i Island.🇮🇸 Vi begynte å snakke om å treffes igjen. Så når jeg fikk påskeferie ble det at jeg tok en spontantur dit.😳 Jeg elsker å reise, men bruker vanligvis å planlegge turene lenge før jeg drar. Bortsett fra å ta en tatovering på en fest, er nok dette det mest spontane jeg har gjort. Jeg hadde aldri vært i Island før dette. Mamma har snakket masse om at hun ønsket å dra dit. Jeg trodde derimot at det ikke var så ekstremt mye å se, bortsett fra Blue Lagoon og noen geysir. Der tok jeg ekstremt feil! Og det er jeg glad for. Jeg kommer aldri til å tenkte sånn lengre på steder jeg ikke har besøkt. Jeg skulle ønske jeg kunne vært lengre siden det var så mye jeg ville se.Flyet mitt var veldig forsinket, så jeg mistet mye av min første dag. Det var på grunn av vind. Vinden på Island er kraftig, så pass på at du kler deg etter forholdene. Jeg fikk sett Reykjavik og handlegatene der. Dagen etterpå dro vi på en busstur rundt sør siden på øya. Bussturen varte i 10 timer, og vi stoppet på kjente plasser og kjørte forbi flere vulkaner. Reiser du til Island er det veldig lurt å leie bil, ettersom at det er mye enklere å komme seg rundt. Bussen stoppet ved flere store fossefall. Det var så vakkert. Jeg ble nesten rørt over å se den fine naturen. Ved den ene fossen var det en regnbue. Og dette bilde synes jeg er så fint at jeg kommer til å ramme det inn.På bussturen stoppet vi også på den kjente stranden med svart sand. Stranden heter Reynisfjara. Sanden er svart på grunn av aske fra vulkanene. Jeg tok med noen lavasteiner hjem. Bølgene er sinnsykt høye og det er ikke lov til å svømme der.Min siste dag i Island tilbrakte jeg på museum og Sky Lagoon. Sky Lagoon er en av de beste opplevelsene jeg har hatt i mitt liv. Man kan betale for sånn pure pass som gjør at du har tilgang til badstue, skrubb, steam shower og mer. Det var så deilig. Jeg har nesten ingen bilder derifra, ettersom jeg ikke ville få vann på mobilen. Jeg fikk ikke reist til Blue Lagoon så neste gang jeg er i Island vil jeg også dra dit. Jeg er super fornøyd med turen. Jeg har postet en tik tok om reisen. For å se den trykker du bare på tik tok symbolet nederst på siden. Har du vært i Island før? Og har du noen tips om hvilke steder jeg burde se neste gang? Legg gjerne igjen en kommentar. 💙

Comments


bottom of page