top of page

SjokoladefondantSjokoladefondant er en dessert som serveres i mange restauranter. Molten chocolate cake eller lava cake kalles det på engelsk. Fondant er en kake som er stekt for lite. Man ønsker kake rundt, mens senteret inni skal renne når du åpner den med skjeen. Det rennende varme sjokoladefyllet er grunnen til at denne desserten er å populær. Det er en sjokoladeelskers favoritt.


Noen synes det virker utfordrende å lage sjokoladefondant. Stekingen er det viktige punktet. Du må ikke steke den for mye, da blir det bare en muffins. Men steker du den for lite, blir det for rennende og bare søl. Så det du kan gjøre er å ta en test, før du steker alle. Kanskje din ovn er litt kaldere eller har ikke samme vifte funksjon. Men oppskriften er enkel, nesten som brownies. Du kan lage røren i forveien av et middagsselskap, så er det bare å steke fondantene når gjestene er der. Server med is, og gjestene blir garantert imponert.


Sjokoladefondant

  • 100 g smør

  • 100 g mørk sjokolade

  • 2 egg

  • 80 g sukker

  • 50 g hvetemel

  • 10 g kakao

  • 2 g bakepulver


Smelt smør og sjokolade over vannbad. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Vei opp det tørre i en bolle og sikt det sammen. Når sjokoladen og smøret er smeltet sammen lar du det avkjøle seg litt. Hell blandingen sakte i kjøkkenmaskinen med eggedosisen. Bland på mediums hastighet. Tilsett de tørre ingrediensene og bland. Pass på at det ikke er noen klumper med mel. Spray former med formfett. Hell oppi 80 gram per porsjon. Om du bruker andre former med mer røre, vil steketiden være lengre. Stek på 190 grader i 7 minutter. Om du ønsker å ta den ut av formen, lar du fondanten stå ute av oven 1 minutt. Så kan du forsiktig flytter den. Strø litt melis over fondanten og server mens den er varm.På jobb har jeg brukt denne oppskriften flere ganger. På bilde har jeg servert den med en jordbær creme fraiche is. Jeg liker også vaniljeis til sjokoladefondant, eller en kirsebærsorbet.


Poster du bilder hvor du har brukt mine oppskrifter må du gjerne tagge meg. Da får jeg sett og likt bilde ditt! 🤩 Har du bestilt fondant på restaurant før? Legg igjen en kommentar.

Comments


bottom of page