top of page

Macrame wall hanging / DIY makrame veggpyntDa jeg var yngre husker jeg det var en trend med makrame smykker. Jeg har alltid likt å lage smykker, men brukte ofte perler. Så det var søsteren min som lærte meg knytningen av makramesmykker. I det siste har jeg sett en del makrame wall hangings på sosiale medier. Det er fin og enkel dekor til å ha på veggen. Passer godt til bohemsk eller minimalistisk interiør. Jeg tenkt å vise dere hvordan man lager en selv.Det du trenger=

  • Treverk eller pinne

  • Bomullstråd tykkelse 90 mm

  • Saks

Bruk en tråd for å henge opp treverket. Mål trå til den blir 280 cm. Finn midtpunktet av den og brett den sammen slik at tråden er 140 cm lang. Brett midtpunktet over treverket og dra tråden igjennom seg selv slik at det blir knytt rundt treverket. (Lark´s head knot)Gjenta prosessen 32 ganger ganger. Nå har du 16 par. Ta 1 par så du har 4 individuelle tråder. Ta tråden fra venstre over de 2 i midten. Ta tråden til høyre under den og de 2 i midten og dra tråden igjennom løkken til venstre. Stram tråden.Og gjenta ved å starte fra høyre neste gang. Gjør annen hver til du har 5 knuter (square knot). Så gjør du det samme bortover hele raden. Jeg håper du forsto forklaringer. Hvis ikke så hjelper det sikkert å se denne videoen fra YouTube: Trykk her!

Når du har gjort en hel rad bortover starter du ved å oppe over de første 2 trådene til venstre. Ved å hoppe over tråder på sidene lager du en trekant som peker nedover. Knyt 4 makrame knuter. Forsett bortover raden og gjenta denne prosessen.


Når du har gjentatt prosessen i 7 rader går du ned til å knyte 3 makrame knuter per. Gjenta denne prosessen i 8 rader. Til slutt vil det møtes til en siste makrame knute, knyt også denne 3 ganger. Klipp trådene nederst slik at du får den lengden du ønsker. Husk at det er bedre å klippe mer senere enn å ødlegge prosjektet ved å klippe for høyt. Splitt trådene nederst ved å dra de fra hverandre. Gjør det på alle til de har ca samme høyde. Gre trådene med hånden eller en børste. Så er prosjektet ferdig.Det er flere ting du kan lage fra denne teknikken. Snart poster jeg hvordan man lager en makrame plantehenger.

Comments


bottom of page