top of page

Hjerteformet sjokolademoussekakeJeg elsker sjokolademousse! På flere restauranter og bakerier jeg har jobbet på har det alltid vært en form for sjokolademousse på menyen. Det er en dessert som er smakfull med en deilig konsistens, som kan kombineres med andre elementer. I dag tenkte jeg å dele denne oppskriften på en sjokolademoussekake som ser elegant ut og kan serveres til flere anledninger. Denne kaken består av en silkemyk mousse med en enkel nøttebunn og syrlig og søt mirror glaze. Jeg liker å bruke silikonformer når jeg baker, og denne hjerteformen synes jeg er veldig fin.


Hasselnøttbunn

 • 2 stk eggehviter (ca 60-65 gram)

 • 100 g sukker

 • 125 g hasselnøtter

Pisk eggehviter og sukker til marengs. Putt hasselnøtter i en foodprosessor. Vend nøttene inn i marengsen med en slikkepott. Finn fram et stekebrett med bakepapir og hell røren oppå.Smør røren litt utover slik at det er ca 1,8 cm tykt. Ta litt røre under kantene av bakepapiret for å feste bakepapiret til stekebrettet. Stek på 180 grader i ca 12 min. Avkjøl bunnen. Kutt så bunnen slik at den er litt mindre enn bunnen til formen. Du kan lage en mal av bakepapir eller legge formen oppå og skjær rundt. Legg så bunnen i fryseren mens du lager moussen.Sjokolademousse

 • 110 g melk

 • 2 g gelatin (1 plate)

 • 140 g sjokolade

 • 205 g fløteJeg bruker callebaut 54.5 % sjokolade i denne sjokolademoussen. Start med å bløtlegge gelatin i kaldt vann. Vei opp sjokoladen i en bolle. Varm opp melk. Skvis ut vannet av gelatinen og tilsett i den varme melken og rør. Hell det over sjokoladen og vent noen sekunder før du rører med en slikkepott. Er du usikker om alt av sjokoladen er oppløst kan du varme blandingen forsiktig over et vannbad. La sjokoladeblandingen avkjøle seg til ca 30 grader. Pisk fløten til den er soft og ikke fast krem. (konsistensen skal nesten være som softis) Når sjokoladebladingen er på riktig tempratur kan man vende inn den piskede fløten med en slikkepott.Pass på at det er blandet sammen, men ikke bland for lenge for da kan det skille seg. Hell moussen i silikonformen.

Legg på nøttebunnen. Pass på at bunnen ikke treffer kantene til formen men at det ligger litt mousse i mellom. Sett formen i fryseren. Jeg bruker å la kaken stå i fryseren over natten før jeg glaserer.Bringebær glaze

 • 30 g glukose

 • 200 g birngebærpure

 • 100 g fløte

 • 180 g sukker

 • 27 juice fra sitron

 • 10 gelatinpulverOm du ikke har ferdig bringebærpure, kan du lage det av frossene bringebær ved å varme det litt opp, kjøre det i en foodprosessor og så sile det. Du trenger 200 g ferdig silt pure. Putt glukose, bringebærpure, sukker og fløte i en kjele. Bland med en visp og varm opp til 102 grader. Skvis juice av en sitron og vei opp 27 gram. Bland gelatinpulver med sitronjuicen og la det stå i 4 minutter. Tilsett så gelatinblandingen i kjelen, rør og pass på at det oppløses. Sil av glazen. La glazen avkjøle seg til 38 grader. Rør litt i den mens den avkjøler seg slik at den ikke får en hinne. Det er veldig viktig at du glaserer kaken på riktig temperatur for å få et pent resultat. Ta kaken ut av fryseren og legg den på en rist med et stekebrett under.Hell over glazen og pass på at det dekker alle kantene. La det dryppe av litt før du bruker en palett eller flat stekespade til å flytte kaken på et fat. Pynt kaken med bær. La kaken stå i kjøleskapet til den er tint før du serverer den. Glazen gir en så fin shine på kaken at man kan se refleksjonen av lyset fra vinduet.


Håper du tester ut denne oppskriften!

Comments


bottom of page