top of page

VersaillesI påskeferien var jeg i Frankrike. Jeg og mamma har lenge snakket om at vi ville dra til Versailles, og endelig ble drømmen oppfylt. Jeg har lyst til at reising skal være en stor kategori på bloggen, ettersom det er noe jeg elsker å dokumentere.På første bilde ser du inngangen til slottet. De pusset opp/ restaurerte litt på høyre side, som du kan se. Bilde nederst i blogginnlegget er den andre siden av slottet. Man får virkelig en wow opplevelse. Uansett om man har sett bilder og video av slottet, blir man satt ut over hvor stort det faktisk er. Versailles ble bygd i 1623 som en jakthytte for Louis XIII (den 13). Det ble bygd videre i 1634 til et Château. Slottet ble bare større med årene. Det ble ikke ordentlig ferdig før i ca 1710. Og til og med etter det har blitt endret og bygd på mindre ting. Det har vært så mange kongelige som har bodd i slottet. Og det at så si alle er oppkalt Louis gjør det litt vanskelig å huske hvilken konge som gjorde hva. Se gjerne denne videoen for å lære mer om Versailles historie.
De har satt opp museums delen slik at man følger tidslinjen. Så det er bilder av de kongelige som levde der den tiden, modell av hvordan slottet så ut, og kunsten fra den tidsepoken. Her er det masse informasjon du kan lese. Man føler man blir dratt tilbake i tid, når man ser Marie Antoinette sitt soverom, går over det knirkende gulvet og kjenner lukten av gamle møbler.Hagen ved slottet var også fantastisk. Det var mange fine fontener. I hagen er det bygd kanaler og dammer. The Grand Canal er utenfor området du trenger billett. Der kan man leie robåter som vi gjorde. Lillebroren min har ikke mye erfaring med å ro, så jeg ble veldig imponert over hvor flink han var.


Skal du til Frankrike burde du prioritere å dra til Versailles. Det er sigthseenig, museum og galleri i et. Det er også mulighet å spise middag der, og kjøpe suvenirer. Kjøper du billetter via den offisielle nettsiden og uten guide, koster det ikke mye. Du kan være der fra det åpner til stenging. Likevel rekker du sannsynligvis ikke å se alt, med tanke på at det er så mye.


Jeg håper du liker sånne reise bloggposter. Si gjerne ifra om det er noe jeg burde endre på. Ønsker du mer fakta om stedet, eller mer om min opplevelse neste gang? Legg gjerne igjen en kommentar.

Commentaires


bottom of page