top of page

Tindved makronerTindved er et så spesielt bær, med sin knæsje oransje farge og syrlige smak. Bærene vokser vilt og trives best langs kysten, rundt Trøndelag og nordover. Det er stappfult av næringsstoffer, så derfor har det mange helsefordeler. Tindved reagerer derimot litt rart mot varme, og kan gi en ekkel lukt hvis man koker det. Derfor er det viktig når du lager egen pure at du IKKE varmer det opp.


Ingredienser

  • 132 g eggehvite (1)

  • 333 g mandelmel

  • 333 g melis

  • litt oransje konditorfarge

  • 300 g sukker

  • 100 g vann

  • 86 g eggehvite (2)


Bland mandelmel og melis i foodprosessoren. Sikt så blandingen. Ta det i en kenwoodbolle med eggehviter (1). Bland et sammen med en k-spade og tilsett litt konditorfage. Når det er blandet ferdig kan det føres over i en annen bolle. Kok vann og sukker til det når 120 grader. Putt eggehvitene (2) i en kenwoodbolle og begynn og bland til det skummer litt. Tilsett sukkerlaken mens maskinen går, og pisk til stiv marengs. Bland mandelbasen med marengsen med en slikkepott. Det skal få en sakte rendene konsistens. Putt i sprøytepose og sprøyt ut makroner på en stekebrett med silikonmatte eller bakepapir. Slå brettene så man blir kvitt luftbobler. La de tørke i romtemp i ca 15 min. Stek i ovnen på 138 grader i 14 minutter på minst vifte.


Tindved ganache

  • 150 g fløte

  • 365 g hvit sjokolade

  • 85 g tindvedpure

Kjør tindved i en foodprosessor. Sil vek alle frøene over en bolle. Hell tindvedpure fra bollen over i i et dl mål på en vekt. Vei opp 85 gram. Kok fløte. Vei opp hvit sjokolade i en bolle. Hell den varme fløten over sjokoladen. Rør det sammen. (blir ikke alt av sjokoladen smeltet kan du varme det litt lengre over et vannbad) Tilsett tindved pure og bland. Hell på sprøytepose. La det stå i kjøleskapet 1 døgn slik at ganachen setter seg. Fyll så makronene ved å sprøyte ganache på et makronskall og legg et like stort makronskall oppå.


Makronene kan fryses i en plastikk boks. De holder seg lenge i fryseren. Da kan du også ta de ut for å dekorere kaker til forskjellige anledninger.
Tindved makronene har riktig balanse mellom søtt og syrlig. Man blander fransk teknikk med en norsk råvare. Jeg har servert disse makronene i 4 restauranter i Oslo. Kanskje du har smakt dem? Jeg lagde de også på min svenneprøve. Jeg håper du bruker denne oppskriften. Gjerne tagg meg i bilder når du bruker mine oppskrifter. Da får jeg sett resultatet ditt, og det gjør meg veldig glad. 🧡 Har du noen spørsmål om makron laging så er det bare å legge igjen en kommentar. Har du ikke tindved tilgjengelig, kan du også prøve oppskriften på bringebærmakroner og fylle dem med bringebær syltetøy eller ganache.

Opmerkingen


bottom of page