top of page

PorsjonspavlovaJeg postet en TikTok om denne desserten og fikk kommentarer fra folk som ville ha oppskriften. Du kan se TikTok´en ved å trykke på TikTok symbolet nederst på nettsiden. Pavlova er veldig populært i Norge. Mange spiser pavlova på 17 mai med blå og røde bær. Jeg lagde en tropisk pavlova som var på menyen i løpet av sommeren. Den var frisk, søt og sommerlig, og kundene digget den. Desserten består av porsjonspavlova, vaniljekrem, tropisk salsa, kokos crumble, tropisk sorbet, ferske norske jordbær og er dekorert med marengspulver og venekarse. Jeg vurderte om jeg skulle poste alle oppskriftene til denne desserten, men jeg tror blogginnlegget hadde blitt veldig langt. Også for dere som lager mine oppskrifter hjemme er det ikke enkelt å få tak i pasjonsfruktpure osv. Så her er oppskriften på selve porsjonspavlovaen. Når man lager pavlova ønsker man å unngå masse sprekker når den er ferdigstekt. Pavlova skal være cripsy tørr marengs på kantene og myk inni. Pavlovaen er ikke riktig lagd om den er veldig klissete og setter seg fast i tennene når du spiser den. Jeg har prøvd å forklare nøye slik at det blir enklere.

Ingredienser


  • 180 g eggehvite

  • 1/3 ts salt

  • 375 g sukker

  • 11 g maisenna

  • 12 g hvitvinseddik


Vei opp ingrediensene hver for seg. Pisk eggehviten med salt i en kenwood. Pisk til det begynner å skumme litt. Hell sukkeret i bollen mens maskinen går. Skru opp hastigheten på maskinen. Pisk til det blir stiv marengs. Marengsen skal være smooth og ikke kornete av sukkeret. Når det har blitt marengs tilsettes maisenna. Bland det inn i marengsen. Tilsett så hvitvinseddik og rør. Ikke la maskinen gå lenge etter du har tilsatt eddiken. Før så marengs massen over i en sprøytepose med en tyll. Finn fram brett og legg silikonmatter oppå. Man kan også bruke bakepapir, men da burde du feste bakepapiret med litt marengs i hjørnene. Sprøyt ut marengsen med mellomrom ved hver porsjon.Legg skjeer i en kopp med varmt vann. Bruk en skje til å presse ned i marengsen. Dra skjeen litt fram og tilbake for å lage en grop. Pass på at det ikke blir for tynt i midten. Når du har gjort dette på alle er de klare til å stekes. Stek på 120 grader i minst 50 minutter. Kan ta litt lengre tid i ovnen om du har lagd de større, eller har flere brett i ovnen.

Til mine lesere i bransjen: bruker du en Rational ovn, skrur du luftfuktigheten ned til 90%, har på vifte nr 3 og ha mellomrom ved hvert brett.La pavlovaen avkjøle seg helt. Skal du servere pavlova en annen dag kan du oppbevare det i lufttette bokser. Fyll gropen i porsjonspavlovaen med vaniljekrem og bær eller frukt før servering. Tagg meg gjerne på sosiale medier om du bruker mine oppskrifter, da blir jeg veldig glad. Legg gjerne igjen en kommentar eller eventuelle spørsmål. 😊

Comments


bottom of page