top of page

Peanut energy ballsEnergy balls er en sundere snack som inneholder mye næring. Det består som oftest av dadler og nutbutter/nøttesmør. Jeg får fort søtsug så da hjelper det å spise disse siden det smaker som en sunnere reese´s. Energy balls gir mye energi og hjelper veldig om du har vært på tur, trent eller sitter å konsentrerer deg foran pc´en. De er enkle og lage og kan oppbevares lenge i kjøleskapet.Ingredienser

  • 155 g dadler

  • 125 g peanøttsmør

  • 60 g havregryn

  • 1 ss mapel syrup

  • mørk sjokolade

  • hakkede peanøtter (kan sløyfes)


Putt steinfrie dadler og peanøttsmør i en foodprosessor. Bland det sammen. Så tilsetter du havregryn og mapel sirup og blander. Når konsistensen er blitt smuldrete, men du kan klemme blandingen og den holder sin form er den ferdig blandet.Vei 20 g per kule. Rull dem og legg det på et brett. Legg brettet i fryseren.Smelt sjokolade over vannbad. Finn fram bakepapir og grillspyd av tre. Hakk peanøttene. Ta energy balls´ene ut av fryseren. Putt grillspydet i ballen og dypp det i sjokolade. Rist av slik at det den ekstra sjokoladen renner av. Strø over litt hakkede peanøtter. Sett på bakepapiret og ta ut spydet. La det stivne. Sjokoladen du ikke bruker opp kan du helles i en lufttett boks og brukes senere igjen. Oppbevar energy balls´ene det i en boks i kjøleskapet.


Ønsker du oppskrifter på andre energy balls, som har kokos smak, lakris eller annet? Hvilken snack liker du å spise for å få energi? Svar meg gjerne ved å legge igjen en kommentar.

Commentaires


bottom of page