top of page

Jeg vant en konditor konkurranse!Hei folkens. Jeg skulle egentlig ha postet mange sommerlige oppskrifter i juli og august. Men har vært bortreist og brukt mye tid med familie og venner denne sommeren. Jeg har postet noen tik tok´s om hva jeg har gjort i det siste. Men nå er jeg tilbake og vil fortelle dere om min første konditor konkurranse. Når jeg gikk på restaurant og matfag syntes jeg det hørtes spennende ut å konkurrere. Men etter en stund la jeg bort tanken. Jeg så at det krevde mye, og innså jeg blir veldig nervøs når folk stirrer på meg mens jeg jobber. Jeg startet i en ny konditorjobb i mars. Jeg trives sikkelig godt der. Kollegane er hyggelige, arbeidstiden er bra, og oppgavene er variert. Sjefen oppfordret meg til å delta på Pals Callebaut Challenge. Og siden man leverer produktet, og ikke må lage det foran dommerene kunne jeg ikke bruke nerver som unnskylding. Så jeg meldte meg på og tenkte at det ble en spennende ny erfaring.


Man kunne delta i tre kategorier: Kake, dessert og konfekt. Jeg valgte å prøve meg på alle kategoriene. Kriteriene i konkurransen var å bruke et utvalg Pals produkter og Callebaut produkter. Man måtte levere 2 kaker slik at de kan kutte og teste en, og ha en annen til dagen det skal stilles ut til kåring. Det jeg lagde var:Entremet kake


Kaken jeg lagde var en entremet. Den besto av en mazarinbunn, sjokolademousse, crunchy hasselnøtt lag, pasjonsfrukt curd, og glaze. Jeg pyntet med makroner, bær og sjokolade dekor.
Eple dessert


Denne desserten er ganske lik en jeg har laget tidligere. Jeg har postet en tik tok om dessert som ser ut som et eple. Jeg endret litt på den slik at jeg fikk brukt flere pals produkter, og en annen form. Så den består av hvit sjokolademousse, eple insert, coating, mazarinbunn og crema gold fyll.Tindved konfekt

I konfekt kategorien måtte du levere 10 konfektbiter. Jeg lagde konfekt fylt med tindved ganache. Jeg prøvde også å farge konfekten litt. Fargen ble ikke like sterk som jeg håpet på.Den 13 september var kåringen. Pals hadde arrangert en messe. Så man kunne se og teste masse produkter. Det var så mye godt. Jeg gikk å så på de andre sine fine bidrag. Det var kult å se hvordan flere av oss hadde brukt samme ingredienser på så forskjellige måter. Jeg så at en av makronene på kaken min hadde blitt ødelagt. Så var det litt info og selve kåringen. Jeg fikk andreplass på kake! Jeg ble overrasket, gikk frem og tok i mot premien. Så skulle de kåre vinneren i de andre kategoriene. Så begynner han å snakke om at det var en som hadde gjort det bra i flere kategorier. Blikket hans flyttet seg til meg og han sa jeg hadde vunnet beste dessert. Jeg ble så glad!


Jeg vant til sammen 9500 kr. Jeg fikk også Callebaut boken: The chocolatier´s kitchen i førstepremie. Jeg ble så glad for å få den siden jeg viste ikke at den var i premiepotten på forhånd. Jeg ble intervjuet av bakeri.net. Du kan lese intervjuet ved å trykke HER. Jeg er så glad jeg deltok i konkurransen. Jeg har lyst til å delta neste år også. Etter kåringen var det matservering og man kunne smake på alle bidragene. Jeg traff noen konditorer som var så koselige å prate med. Det var veldig gøy å smake på hva de andre hadde lagd. Vi fikk også en goodiebag med oss hjem.


Jeg er veldig kritisk mot meg selv og tingene jeg lager så det å vinne følte hjalp meg endre tankene. Det viser at jeg har kommet mye lengre enn der jeg var før. At jeg klarer å levere til oppgaven, og folk liker det jeg lager. Jeg fikk blomster fra kollegene mine siden jeg vant. Jeg har postet en tik tok om konkurransen. Du kan se den ved å trykke på tik tok symbolet nederst på siden. Takk til Pals og Callebaut som har arrangert denne konkurransen.


For Pals sin nettside trykk HER

For Callebaut sin nettside trykk HER

Comments


bottom of page