top of page

Hvordan nå nyttårsforsetteneNå er det et nytt år! 2022 var et år med mye jobbing for meg. Jeg fikk dessverre ikke tid til å poste juleoppskrifter. Jeg håper du hadde en fin jul og nyttårsfeiring. Nå som det er et nytt år reflekterer du over hva du ønsker å oppnå eller oppleve. Jeg bruker alltid å sette nyttårsforsett. Jeg føler det er viktig å sette mål for å styre livet i den retningen man ønsker. Det føles fantastisk å klare et mål man har jobbet hardt for. Og når man har klart noen mål bygger man selvtillit på at man klarer flere. Jeg tenkte å dele noen teknikker som jeg gjør. Dette blogginnlegget gjelder uansett hva slags mål du har, enten det er om penger, lære å spille piano, trening osv.

  • Skriv det ned

Å skrive ned målet er det første steget til å oppnå det du ønsker. Skriv det ned i en notatbok. Skriv også på en lapp og heng det opp et sted hvor du kommer til å se det hver dag. Det kan være på et speil, kjøleskapet eller på veggen på soverommet.

  • The big why

Why? Spørr deg selv hvorfor vil jeg dette. Hva er grunnen til at du har satt dette målet? Og hvorfor er det viktig for deg å oppnå det? Skriv disse tingene ned. La oss si at du ønsker å bli veterinær, da er ditt big why å kunne redde dyr og utgjøre en forskjell for dem og deres eiere. Det er en god grunn og motivasjon til å bli veterinær. Men la oss si at du ønsker å gå ned i vekt. Da burde ditt big why være dypere enn å passe inn i et klesplagg. Jo dypere og viktigere grunn til målet ditt, desto mer motivasjon og viljestyrke vil du ha. Ønsker du å gå ned i vekt, kan the big why være å kunne leve et sunt liv fri fra sykdommer og ha energi til å leke med barna dine.


  • Vison board

Et vision board er en kollasj av bilder som hjelper deg å visualisere drømmene dine. Heng opp bilder og quotes som inspirerer deg og minner deg på dine mål. Du kan klippe ut ting fra blad, printe ut bilder og lime dem på et lerret, papp eller et stort ark. Jeg liker å ta et bilde og redigere inn mitt navn eller ansikt slik at jeg virkelig klarer å visualisere det. Vær kreativ, sleng på litt farger og kos deg med aktiviteten.


  • Vær spesifikt

Før brukte jeg å ha mål som: bli bedre i piano. Men på slutten av året føltes det litt rart for ja jeg hadde blitt bedre, men var ikke helt der jeg hadde sett for meg. Derfor liker jeg mer spesifikke mål som: Lær å spille Fur Elise. Eller øve på piano 4 ganger i uken i minst 15 minutter.


  • Sett delmål

Når du har et stort mål, kan det føles litt overveldende. Sett delmål for å være mer presis på hvordan du skal nå målet. Delmål hjelper deg til å se fremgangen. Har du et mål om å starte en egen bedrift, trenger du mange delmål. Skriv ned alt som trengst for denne bedriften. Kategoriser det du skriver ned. Skriv så en rekkefølge på hvilke delmål som må oppnås først. Nå har du en plan som er mer tydelig på hva du må gjøre.

  • Lag gode vaner

Du når ikke målene hvis du ikke gjør daglige forbedringer. Det er en prosess. Fjern hindringer så det blir enklere. Det kan være å ha tingene til din hobby fremme. For eks treningstøy og utstyr ligger klart.  • Ikke sett urealistiske tidsbegrensninger

Uansett om det er et nyttårsforsett spiller det sjeldent noen rolle om det tar litt lengre tid. Kanskje det ikke tok 365 dager men 378 dager. Er ikke det viktigste at du faktisk klarte det? Folk har en tendens til å overvurdere hvor mye man kan gjøre på 1 år. Og undervurderer hvor mye man kan utrette på 5 år. Det viktigste er at du fortsetter å jobbe mot målet istedenfor å bli demotivert av tidsfristen. Tidsfristen skal være noe å jobbe mot. Men livet kan forandre seg, uforutsette ting kan skje. Så ikke vær alt for streng med deg selv.

  • Jobb hardt

Noen dager kommer det til å være litt vanskeligere enn andre. Man kommer ikke alltid til å føle seg motivert. Jobb hardt og dediker tid til målet. Hvis det går flere måneder uten mye fremgang, må man kanskje revurdere hvordan man jobber mot målet. Finn balansen på når du må pushe deg selv og når du må hvile.


  • Spis sunn mat

Jeg vet hva du sikkert tenker «Klarer ikke Julia å skrive et blogginnlegg uten å nevne mat?», haha tydeligvis ikke. Grunnen til at jeg nevner dette punktet, er fordi mat påvirker livet ditt mer enn du tror. Det kan kontrollere humøret ditt, energien din, konsentrasjonen og om du blir syk. Sunn mat hjelper deg med å kunne fokusere og konsentrere deg om ditt mål.

  • Vær positiv

Vær positiv! Du er heldig som har muligheten til å gjøre så mye forskjellig i dette livet.

Det er vanskelig å motivere seg selv ved å bare fokusere på det negative. Ser man bare motstand gidder man kanskje ikke enn gang prøve. Så snakk positivt om målet og prøv og vær tilstede her å nå.Håper disse tipsene er til nytte. Har du flere tips må du gjerne legge igjen en kommentar. Og fortell gjerne hva dine nyttårsforsett er. ✨

Commentaires


bottom of page