top of page

Dokumentar anbefalinger

Du kan lære så mye av dokumentarer. På Netflix har de mange å velge mellom. Av og til blir jeg lei typiske amerikanske komedier, overdramatiske romantiske filmer og vil se noe annet. Dokumentarer er så bra fordi du får mye kunnskap og innsikt i et tema eller en situasjon. Det får man fra bøker også og jeg liker jo å lese, men med dokumentarfilmer trenger man ikke konsentrere seg på samme måte. Selvfølgelig må du være litt i humør for å faktisk se en dokumentar, ettersom noen kan være dystre eller emosjonelle. Jeg tenkte å fortelle om dokumentarene som har gjort størst inntrykk på meg, og skrive kort hva de handler om. Det er veldige forskjellige dokumentarer så du finner sikkert en du synes er interessant.


Unacknowledged

Denne dokumentaren er veldig spennende. Det handler om aliens. De snakker om ufo, myndighetenes kunnskap om aliens, forskjellige teorier osv.Cowspiracy


Denne dokumentaren handler om forurensningen ved kjøttindustrien. Den er veldig bra laget. Den viser hvordan kjøttindustrien påvirker miljøet.Earthlings

Denne dokumentaren føler jeg nesten alle vegetarianere eller veganere har sett. For flere har det vært dokumentaren som endret deres syn på kjøtt. Den er intens for det vises kraftige bilder. De viser virkeligheten ved kjøttindustrien og hvordan dyr blir behandlet. Denne finnes gratis på nett. Den er veldig brutal.


The true cost


Denne dokumentaren får opp dine øyne som forbruker. Dette handler om klesindustrien og fast fashion. Det viser forskjellige personer som jobber i sweatshopper og deres historier. Den er veldig trist, og man blir fortvilet over hvordan ting blir gjort i denne industrien.


Making a murdererDette er en dokumentarserie som du sikkert har hørt om. Det handler om en mann ved navn Steven Avery. Han ble dømt for å ha voldtatt en dame og ble satt i fengsel. Han var uskyldig og på grunn av DNA bevis ble han ble sluppet ut. Han skulle så få erstatning, og det var snakk om mye penger. Senere ble Steven dømt for å ha drept noen. Han sier han er uskyldig og ikke har gjort det. I saken er det mange ting som ikke stemmer. Og serien viser eksempler på personer som kunne egentlig hatt noe med drapet og gjøre. Så man blir veldig dratt med når man ser på. Nesten alle tegn peker mot at Steven er uskyldig, men han blir likevel dømt. Hvem tror du egentlig står bak mordet?


Minimalisme

Denne dokumentaren handler om 2 menn som forteller og lærer om minimalisme. Minimalisme handler om at man eier og handler bare ting man trenger og bruker. Man prøver å ha minst mulig ting, og bruke heller tid og penger på ting som er viktig. Man tar avstand fra the consumer world.


Going clear: Scientology & the prison of belief

Denne dokumentaren er såååå interesant. Det handler om scientology som er en religion / cult. Det forteller om hvordan religionen oppsto, og om leder deres. I dokumentaren intervjuer de tidligere medlemmer som snakker om deres erfaringer ved religionen.

Uløste mysterier

En dokumentarserie hvor hver episode handler om forskjellige mystiske saker. Noen er mystiske krimsaker som aldri har blitt løst. En episode handler om at en mann har blitt drept men han blir funnet på en merkelig plass og man forstår ikke hvordan han kan ha havnet der.Har du sett noen av disse? Legg gjerne igjen en kommentar med en anbefaling du har.


Commentaires


bottom of page