top of page

DIY recipe box / DIY oppskrifts boksEn av mine drømmer er å utgi min egen kokebok. Da jeg var yngre skrev jeg ned oppskrifter og samlet utklipp av oppskrifter fra blad. Av og til når jeg baker på et lite kjøkken kan jeg synes at kokeboken tar litt plass på kjøkkenbenken. Og det har hendt at jeg har sølt kakerøre på siden når jeg lener meg over boken for å se hvilken temperatur kaken skal stekes på. Så jeg ville lage dette DIY prosjektet hvor jeg har diverse oppskrifter på små kort som er laminerte. Siden de er laminerte kan du bare tørke de av med en klut om du søler. Boksen som oppbevarer kortene er også fin som dekor på kjøkkenet. Du kan lage boksen til deg selv eller gi den i gave til noen som liker å lage mat, eller ønsker å lære seg nye retter.


Det du trenger:

 • Treboks

 • Sandpapir

 • Vanlig hvit papir

 • Farget papir

 • Saks / papirkutter

 • Printer

 • Laminerings maskin

 • Små lamineringsark

 • Brun akrylmaling

 • Hvit akrylmaling

 • Pensel

 • Plastkopp

 • Hvit malings-tusj

 • Klut eller en ren sokkRecipe box
.pages
Last ned PAGES • 197KB

Oppskriftene kan du få ved å trykke her. →
Print ut oppskriftene. Kutt de fargede arkene slik at de er litt mindre en lamineringsarket, og legg de inni. Klipp ut oppskriftene og legg de inni. Ha ingrediensene på den ene siden og fremgangsmåten på baksiden av samme kort. På de små oppskriftene kan du ha 2 forskjellige oppskrifter per kort. Laminer kortene. Hvis du vil kan du ha forskjellige farger på bakgrunnsarket for å sortere hva slags oppskrift det er. For eks grønn farge til sunne oppskrifter og brun til oppskrifter med sjokolade osv.Puss treboksen med sandpapir, slik at den blir glatt. Tørk av boksen. Bland litt brun akrylmaling med noen dråper av hvit maling. Bland det med litt vann. Fukt kluten/sokken med vann. Bruk en pensel og pensl litt maling på en av sidene på boksen. Bruk så den fuktige kluten til å gni malingen inn i treverket.Gjør det på hver side og så på lokket. Det gir en effekt at treboksen er eldre eller bedre treverk, uten å olje treverket. La det stå å tørke. Når boksen har tørket i flere timer tar du en hvit malingstusj og skriver recipes oppå. Legg de laminerte oppskriftene oppi boksen, og du er ferdig.Jeg gjorde det samme på en mindre boks med mye mindre brunfarge for å vise dere 2 forskjellige eksempler.Når du tester ut dette prosjektet må du gjerne tagge meg med #juliaanjali på insta slik at jeg kan se resultatet. Jeg vedder på at du har finere skrift enn meg hahah.


Comments


bottom of page